Det goda med att få starta om

Det här med nyårslöften och alla tankar kring det nya året kan man tänka mycket om. Varför är just en dag på året så speciell? varför är just den dagen dagen då man ska avlägga speciella löften? Som kristen uppskattar jag dock själva tanken att få börja om. Att få lägga besvikelser och misslyckanden bakom sig och tänka nu gäller det. Självklart finns insikten att få saker kommer ändras men vad är livet till för om inte att få pröva sin vingar mot de mål man vill?

Själv har jag inte gjort avlagt några stora nyårslöften men har vissa tankar nygamla riktningar i livet. Framför allt gäller det familjeliv och arbetsliv men också ett återtåg mot striktare kost, LCHF. Under hösten gick jag mot mer och mer liberal LCHF för att tillslut gör ett avsteg lite då och då. Tyvärr tappar jag många av de fina fördelar jag fått med kosten.

Så inatt hade jag en märklig dröm. Min första kostrelaterade dröm på väldigt väldigt länge. Jag drömde om en stor portion pasta som jag smällde i mig hemma hos en vän. Vännens flickvän frågade mig när jag ätit upp nästan hela portionen och med spagetti inmölat i hela munnen ”äter du pasta”. Jag vaknade med en känsla av besvikelse och frustration.

Så jag var tvungen att mäta ketonnivån när jag vaknade. Efter en jul med en hel del icke-LCHF mat och t.o.m. sötsaker trodde jag nog inte att endast tre dagar av bra kost skulle ge utslag. Men jag är redan inne i medelketos. Antingen ger stickorna felaktigt utslag eller så har jag inte trillat av vagnen så redigt som jag trott.

Nu stundar en go laxlunch.

Det här inlägget postades i LCHF, Viktresa och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *