Psaltaren 23 i ny tappning

Nu så här i jultid när allt snurrar allt snabbare har jag gripit tag i min kalender med järngrepp. Så mycket som skall hinnas med på så lite tid. Så när jag letade efter information på svenska kyrkans hemsida idag snubblade jag över en väldigt rolig text. En modern variant på psaltaren 23. En god påminnelse om att inte bli slav under krav, måste och inte minst kalendrar.

”Almanackan är min vägvisare, mig kan ingen styra

den låter mig gå på så många möten
den för mig till sammanträden där jag finner inspiration.
Den befriar mig från lättja, den leder mig på nyttiga vägar
för sina bokningars skull.
Om jag än hamnar i semesterns hotfulla vakuum
fruktar jag inte sysslolösheten
ty almanackans närvaro ger mig
arbete och samvetsro.
Den bereder för mig en plats i allas åsyn
den fyller mitt huvud med idéer
och låter min dag flöda över.
Framgång allenast och resultat
skall följa mig i alla min livsdagar
och jag skall aldrig behöva vila
från almanackans utmaningar, någonsin.

Texten hittade jag på  http://blogg.svenskakyrkan.se/mellantummenochpekfingret/

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *