Ny bil, cykla eller ha ihjäl latmasken i mig

IMG_1950I dagarna har vi funderat mycket på det här med förflyttning mellan jobb, under arbetstiden och hämtning och lämning på förskolan. Hur mycket skall man behöva flänga runt? Finns det något sätt att förenkla eller är livet just nu ett evigt försök att passa in bussar, cykla i regn eller trixa & turas om med den bil vi har? Vad vi landat i är att vi eventuellt skall prioritera en extra bil om än ”skruttig”? Frågan är hur mycket bekvämlighet man unna sig gentemot miljö och ekonomi?
Vi har hela tiden tänkt att vi skall klara oss på en bil men det var innan jag fick 24 km till jobbet t.o.r. Det är inte helt okomplicerat med väldigt oregelbundna tider, långt till jobbet och att barnen hämtas tidigt på dagis. Frågan är vem eller vad som skall betala, barnen mer på dagis, märkligare arbetstider, miljön & plånboken? Det hela kompliceras av att jag känner att jag egentligen rent idémässigt vill samtidigt som den lata sidan av mig växer sig starkare och starkare.
Kanske blir det så att vi köper en bil, testar men försöker använda den så lite som möjligt. Kanske känns det bättre med pendlingstider när våra nya scheman har satt sig och kommunen har sopat alla cykelbaner och vinterdäck har åkt av.

Fanns en artikel i Alingsåstidningen häromdagen angående biltätheten i kommunen. Känns så där lagom bra att vi ligger så högt upp när vi som kommuninvånare har nära till det mesta samtidigt som det är lätt att pendla med tåg.

Det här inlägget postades i cykla och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *